Kara harekatını Hizbullah mı geciktiriyor?

Kara harekatını Hizbullah mı geciktiriyor?
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

İşgalci İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerilimde 11. güne gelindi. İşgalcilerin başlattığı karşı saldırılar devam ediyor. Hava saldırılarının yanında bir kara harekatı da planlanırken uzun zamandır beklenen kara harekatı gerçekleşmedi. Jerusalem Post gazetesi, İsrail’in kuzey sınırındaki Hizbullah’tan çekindiğine ve örgütün “saldırı için zaman kolladığını” düşündüğüne dikkat çekti.

 

Hamas’ın operasyonundan sonra karşı operasyon başlatan işgalci İsrail, Gazzeli siviller güneye gitmelerini söylemiş ve bunun için süre vermişti. Bu tutum sonrasında kara harekatının yaklaştığı düşünülmüştü. İsrail yetkilileri, en kısa sürede İsrail birliklerinin Gazze’ye karadan gireceklerini açıklamıştı. Hafta sonu gerçekleşmesi beklenen operasyon yapılmadı. Bu da bazı soru işaretlerine yol açtı.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Jarusalem Post çarpıcı bir haber yaptı. Hava saldırılarına ağırlık veren İsrail’in kara operasyonu için çekinceleri olduğunu bu yüzden operasyonu ertelediğini yazdı. Hizbullah’ın, İsrail’in kuzeyinde İsrail ile girdiği çatışmalardan sonra, kara harekatının Hizbullah çekincesi sebebiyle ertelenmiş olabileceği konuşuluyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.