Milli Güvenlik Kurulu yarın toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu yarın toplanacak
Yayınlama: 27.09.2023
A+
A-

Milli Güvenlik Kurulu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya gelecek. Toplantının gündeminde terörle mücadele ile birlikte bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Milli Güvenlik Kurulu, önceki toplantısını 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirmişti. Yarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelecekler.

Bu toplantıya, Yüksek Askeri Şura toplantısının ardından değişen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni komuta kademesi de ilk defa katılacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, toplantıda yer alacaklar.

İç ve dış siyaset ele alınacak

Toplantıda, özellikle Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonları olmak üzere, stratejik, bölgesel ve ulusal güvenlik konuları masaya yatırılacak. Ayrıca, sınır güvenliği kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar da toplantının odak noktalarından birini oluşturacak.

Rusya-Ukrayna Savaşı ve tahıl koridoru gibi gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda, Türkiye’nin barış çabaları, arabuluculuk faaliyetleri, insani yardım çabaları ve kalıcı ateşkes çalışmaları da masaya yatırılacak.

Toplantı ayrıca Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki son gelişmeleri değerlendirecek. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’deki uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını koruma çabaları da toplantının gündem maddeleri arasında yer alacak.

Azerbaycan’ın Karabağ’da başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği antiterör operasyonu ve bölgesel gelişmeler de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki BM 78’inci Genel Kurulu sonrası düzenlenecek MGK toplantısında ele alınacak konular arasında bulunuyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.