Ortalığı kana bulayacaklardı! Bombalı saldırı hazırlığında olan teröristler yakalandı

Ortalığı kana bulayacaklardı! Bombalı saldırı hazırlığında olan teröristler yakalandı
Yayınlama: 22.09.2023
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ üyelerinin bombalı saldırı planlarına yönelik olarak İzmir Bornova’da gerçekleştirilen operasyonda 10 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Terör örgütü DEAŞ’a yönelik olarak gerçekleştirilen operasyon, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda başarıyla tamamlandı. Operasyon, kanlı bir saldırı gerçekleşmeden örgüt üyelerine darbe vurdu.

Operasyon sonucunda 10 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 5’i tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Yerlikaya, Bornova ilçesindeki dağlık alanda örgüt üyelerinin silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeleri sakladığının ve saldırı hazırlığında olduklarının istihbarat bilgisiyle tespit edildiğini belirtti. Dağlık alanda yapılan arama tarama faaliyetlerinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, jel dinamit lokumu ve çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonun başarıyla sonuçlanmasının ardından emniyet mensuplarını tebrik ederken, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.