Teröre ağır darbe! 4 kritik isim etkisiz hale getirildi…

Teröre ağır darbe! 4 kritik isim etkisiz hale getirildi…
Yayınlama: 18.09.2023
A+
A-

Devletimiz teröre göz açtırmamaya devam ediyor. Son olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır Kulp’ta operasyon sonucu aralarında kırmızı, turuncu ve gri kategoride aranan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 1’i kırmızı, 1’i turuncu ve 1’i gri kategoride olmak üzere toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yerlikaya, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki: ‘Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize azim ve kararlılıkla devam edeceğiz.'”

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ve Havacılık Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaların sonucunda; Diyarbakır Kulp İlçesi’nde bulunan ağaçlık alanda tespit edilen 4 terörist, Jandarma Genel Komutanlığı iş birliğiyle Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat birimleri, ATAK helikopterleri, Emniyet Genel Müdürlüğü İnsansız Hava Aracı (İHA) ve J-SİHA’ların ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

4 kritik isim imha edildi

BTÖ’nün sözde Orta Saha ve Amed Eyalet Sorumlusu olarak bilinen Kırmızı Kategori’de aranan Hülya Demirer, Axin Muş kod adını kullanmaktadır. Aynı şekilde, BTÖ’nün sözde Lice Ferhat Gücü Sorumlusu olarak faaliyet gösteren Turuncu Kategoride aranan Cihat Ay, Rohat Pasur kod adını kullanmaktadır. Gri Kategoride aranan diğer bir örgüt üyesi ise Demhat kod adıyla tanınan Çetin Temel DEMHAT’tır.

Diğer teröristin kimliği hala tespit edilmeye çalışılmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.