Ahmet Davutoğlu malumu ilan etti: “Millet İttifakı artık yok”

Ahmet Davutoğlu malumu ilan etti: “Millet İttifakı artık yok”
Yayınlama: 23.09.2023
A+
A-

CHP listelerinden Meclis’e giren Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, “Millet İttifakı” açıklamasında bulundu ve “Üzülerek söylüyorum, Millet İttifakı dağılmış görünüyor. Bununla yaşamak durumundayız” dedi.

Seçime CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, toplam 38 milletvekilini Meclis’e gönderdi. Ancak alınan yenilginin ardından bu üç parti, çıkardıkları vekillerle CHP’den ayrıldı.

İttifak dağıldı söylemleri

14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen genel seçimlerde yenilgiyle ayrılan “Millet İttifakı” ortaklarından bir bir “ittifak dağıldı” açıklamaları gelmeye başladı. İYİ Parti ve CHP’den gelen “Millet İttifakı bitti” açıklamalarına bir yenisi daha eklendi.

“Millet İttifakı artık yok”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halk TV’de katıldığı canlı yayında “Millet İttifakı”nın akıbetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu, “Millet İttifakı artık yok” açıklamasında bulundu ve şunları ekledi: “Bu realiteyi kabul etmek ve bununla yaşamak durumundayız.”

Genel seçimlerdeki yenilgiye ilişkin olarak ise Davutoğlu, “Muhafazakar seçmeni ikna edemedik” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.