Ekrem İmamoğlu’ndan İBB açıklaması! ‘İstanbul ittifakı kurmaya geliyorum’

Ekrem İmamoğlu’ndan İBB açıklaması! ‘İstanbul ittifakı kurmaya geliyorum’
Yayınlama: 15.08.2023
A+
A-

CHP’de değişim tartışmasını başlatan Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olacağını açıkladı.

Milli Nizam

İstanbul’daki tüm sorumluluklarını bir kenara bırakıp, Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak seçim sürecini Türkiye’nin çeşitli illerinde geçiren, seçim hezimetinin ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğuna göz dikerek, “değişim” tartışması başlatan İmamoğlu, “İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum” dedi.

“Geçen dört yılda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktidarın baskılarına karşı direncin simgesi oldu.” diyen İmamoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi önderliğindeki toplumsal ve siyasal muhalefetin yerel seçimleri kazanması bir zorunluluktur.” Sevgili Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım: artık CHP seçim kaybedemez. Kaybetmemeli. CHP ikinci parti olmakla övünemez. Övünmemeli. Durum idare edemez. Etmemeli.” ifadelerini kullandı.

İBB’ye aday olduğunu açıklayan İmamoğlu, “ittifak” çağrısında bulundu:

Adaylık açıklamasından öne çıkanlar:

İstanbul Büyük Şehir Belediyesini korumalıyız. İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin bu iktidarın eline geçmesinin maliyetinin idrâkına varmalıyız. Geçen sürede gördük ki, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ni gayri hukuki yollardan elde etmek için birçok yol denendi; denemeye devam edecekler. Bunu şimdiye kadar halkımızın feraseti sonucu başaramadılar. Şimdi seçimlerde İstanbul’u tekrar kazanmak için bir araya gelmeliyiz, aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp, odaklanmalıyız.

Bu büyük başarı için, parti ayrımı yapmadan, beraberce hareket etmemiz gerekiyor. Ben 2019 seçimlerindeki gibi partiler ötesi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin de bu şuurla hareket edeceğine, bu meselenin partiler üstü bir mesele olduğunun anlaşılacağına gönülden inanıyorum.

Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul’u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. Dört sene boyunca olduğu gibi, 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum Yoksulluğu söküp atan refah içinde bir şehir oluşturmak için yola çıkıyorum; Katılımı ve ortaklaşan aklı merkeze almak için, dünyanın tüm teknolojik yeniliklerine ve gelişimine ev sahibi olmak için yola çıkıyorum.

Bu anlayışla 2019’da olduğu gibi CHP’li yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine ve oyuna sahip çıkan İstanbul gönüllüleriyle tekrar İstanbul ittifakını kurmaya geliyorum. İstanbulluları ve tüm yurttaşlarımı da bu yürüyüşe davet ediyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.