Meral Akşener ittifak için net konuştu…

Meral Akşener ittifak için net konuştu…
Yayınlama: 04.10.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Biz, milletin iradesini değil, pazarlıkları esas alan siyasi ittifakları kabul etmiyoruz. İYİ Parti olarak amacımız, milletimizin umutlarını canlandırmak, heyecanlarını yeniden alevlendirmek ve güvenlerini yeniden inşa etmek. Bu nedenle, gururla yeni bir yolu açıyoruz, milletimizin potansiyelini yeniden yükseltmek için çalışıyoruz.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’deki parti grup toplantısında bir konuşma yaptı. Konuşmasında, 30 Aralık 2022’deki silahlı saldırıda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’i anarak, şunları söyledi: “Sinan Ateş’e yönelik saldırının üzerinden tam 278 gün geçti. Onlar, ilk günden beri Sinan Başkan’ı unutturmaya çalıştılar, ancak Bengisu, Banu Çiçek, Ayşe Hanım ve bizler Sinan Ateş’i unutmadık. Kimsenin unutmasına izin vermeyeceğiz. Güçlülerin haksız olduğu bir dünyada yaşamayacağız. Katillerin, güçleri yettiği için özgür dolaşmasına izin vermeyeceğiz. Bu cinayetin üstüne gitmeye devam edeceğiz, gerçekleri ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“Bugün yaşananların sorumlusu sadece AK Parti değil”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ittifak konusunda kapılarını bir kez daha kapatarak şunları söyledi: “Bugün yaşananların sorumlusu sadece AK Parti değil, sorumluluk sadece onlarda değil. Eğer siyaseti popülizm değil akıl, kişisel çıkarlar değil milletin sesi ile yapabilseydik, bugün her şey farklı olabilirdi. Biz İYİ Parti olarak yaptıklarımızdan değil, yapamadıklarımızdan da sorumlu hissediyoruz. Çünkü mesuliyeti reddetmek yerine siyaset yapmalıyız. Maalesef bugünlere gelemedik ancak yarın için mücadelemiz devam edecek. Statüko siyasetini reddediyoruz, dayatma siyasetini reddediyoruz, kutuplaşmayı besleyen siyaseti reddediyoruz. Toplum vicdanını yaralayan siyaseti reddediyoruz. Basiretsiz siyaseti reddediyoruz. Milletin kaybettiği siyaseti reddediyoruz. Kısacası, milletten değil pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.