Numan Kurtulmuş: Yeni Anayasa bir mecburiyettir

Numan Kurtulmuş: Yeni Anayasa bir mecburiyettir
Yayınlama: 25.09.2023
A+
A-

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 1 Ekim’de başlayacak olan Meclis’in yeni dönemiyle ilgili önemli mesajlar verdi ve anayasa değişikliği konusuna değindi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, basın mensuplarıyla TBMM’de bir araya geldi. Kurtulmuş, gelecek hafta TBMM’nin 28. Dönemi’nin 2. Yasama Yılı’nın başlayacağını belirterek, parlamentonun bu döneminde Cumhuriyetin ikinci asrına gireceği için tarihi bir dönemin eşiğinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, Meclis’in bu döneminde çok sesli, çok farklı partilerin siyasi görüşlerinin yer alacağına dikkat çekti.

 “Ümit ediyorum ki 28. Dönemde kalıcı işler yapabilmek nasip olur.”

Kurtulmuş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Ümit ediyorum ki 28. Dönemde kalıcı işler yapabilmek nasip olur. TBMM’de, ülkemizin ihtiyacı olan konularda hep beraber, birlik içerisinde demokratik teamülleri sonuna kadar en iyi şekilde kullanarak ve farklı fikirlerin karşılıklı çatışmasından hakikatleri ortaya çıkararak yolumuza devam ederiz. Açıkçası bu süreçte TBMM’de çalışacak milletvekili arkadaşlarımıza, Meclis’in mehabeti, saygınlığını artırmak konusunda ne kadar büyük görevler düşüyorsa, siz basın mensubu arkadaşlarımıza da aynı şekilde sorumluluklar düşüyor.”

Yeni Anayasa’nın bir mecburiyet olduğuna dikkat çekti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni bir anayasa yapmanın mecburiyeti olduğunu belirterek, 12 Eylül Anayasası’nın kabul edildiği günden itibaren uzun yıllar boyunca Türkiye’nin yeni anayasa ihtiyacının tartışıldığını ifade etti. Yeni anayasa yapmanın Türkiye için önemli bir adım olacağını ve bu çalışmaların güçlü bir şekilde başlatılarak sonuç alınmasının hedeflendiğini söyledi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.