‘Yeni Anayasa çağrısı samimiyetten uzak!’ Çıkışı

‘Yeni Anayasa çağrısı samimiyetten uzak!’ Çıkışı
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

SAADET ve Gelecek Partisi’nin, Saadet Partisi çatısı altında birleşerek yeni Meclis grubunu oluşturmasının ardından, yeni yasama yılının ilk grup toplantısı yapıldı. Ancak, liderler Erdoğan’ın anayasa çağrısına karşı bazı şüpheler taşıyorlar.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Saadet Partisi ile birlikte düzenlediği ilk grup toplantısında hükümet politikalarını eleştirdi.

Saadet ve Gelecek Partisi ortak grup toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeni anayasa” çağrısını, yerel seçimler öncesinde ekonomideki olumsuzlukları örtbas etmek amacıyla yaptığını savunan Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın niyetini çok iyi anlıyoruz. Eğer samimi iseniz; 12 Eylül Anayasası’nı kaldırarak, gerçekten eksiksiz ve milli bir anayasa yapma konusunda her türlü çabayı gösteririz. Sorumuz net ve açık: Milletin önündeki bu sorunlu cumhurbaşkanlığı sistemini de tartışmaya hazır mısınız? Maalesef, hazır değiller. Niyetleri sadece zaman kazanmak ve oyalamak gibi görünüyor. Milletin öncelikli sorunları işsizlik ve açlıktır. Bu tür tartışmaları yerel seçimlerden sonraya ertelemeleri gerekiyor” şeklinde konuştu

“Gel gülme bu işe”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa konusundaki açıklamalarını eleştirerek, “Bu duruma gülmekten başka çaremiz yok. İhtilal anayasası değiştirilecekmiş. İhtilal anayasası artık geçmişte kaldı. Siz getirdiğiniz bir dizi değişiklikle anayasa yamalı bir bohçaya döndü zaten. Şimdi, ‘Gerçekleri göz ardı edelim, anayasa maddelerini tartışalım ama milletin gerçek sorunlarını umursamadan konuları gündeme getirelim’ diyorlar. Biz bu yaklaşıma katılmıyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.