‘Filenin Sultanları’ Dünya Şampiyonu oldu!

‘Filenin Sultanları’ Dünya Şampiyonu oldu!
Yayınlama: 17.07.2023
A+
A-

FIVB Milletler Ligi finalinde Çin’i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dünya şampiyon oldu. Filenin Sultanları, bu tarihi zaferle dünya sıralamasında da ilk basamağa çıktı.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi’nde adeta tarih yazdı. Filenin Sultanları, ABD’nin Arlington şehrinde düzenlenen şampiyonanın finalinde Çin ile karşılaştı. Çin’i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, dünya şampiyon oldu.

 

Millilerimiz, ilk seti 25-22’lik skorla kazandı. Ay-yıldızlılar ise ikinci sette ritmini kaybetti. Seti 25-22’lik skorla kazanan Çin, mücadelede durumu 1-1 yaptı. Filenin Sultanları, üçüncü sette üstün bir oyun sergiledi. Seti 25-19 kazanan A Milliler, müsabakada 2-1 öne geçti. Dördüncü sette de fırtına gibi esen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, seti 25-16 mücadeleyi de 3-1 kazanarak FIVB Milletler Ligi’nde altın madalya kazandı.

 

Milletler Ligi’nde ikinci kez finale çıkan Filenin Sultanları, şampiyonluk madalyasını kazanarak bir ilki başardı.2018 yılında ligi ikincilikle tamamlayan Filenin Sultanları, 2021’de üçüncü; 2019 ve 2022 yıllarında ise 4’üncü olmuştu.

 

Eda Erdem: Bu bir rüya, inanamıyorum

A Milli Takım’ın kaptanı Eda Erdem, şampiyonluk sonrası duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Bu bir rüya. İnanamıyorum. 2005’ten beri Milli Takım forması giyiyorum. Çok fazla sevinç yaşadık. Gerçekten müthiş bir başarıya ulaştık. Takım arkadaşlarımla çok büyük gurur duyuyoruz. Tarihe geçtik. Şu anda hislerimi açıklamam çok zor. Vargas sadece mükemmel bir oyuncu değil, mükemmel bir insan aynı zamanda. Bizlerden biri olduğunu her zaman gösterdi. Herkes burada mükemmel bir iş başardı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.