Doğan Bekin: “AB konusunda ısrarcı olmak sadece zaman kaybıdır!”

Doğan Bekin: “AB konusunda ısrarcı olmak sadece zaman kaybıdır!”
Yayınlama: 10.07.2023
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, TBMM’de “Avrupa Birliği Türkiye’nin önceliği olamaz” başlıklı basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün, “AB’de Türkiye’nin önünü açın, biz de İsveç’in önünü açalım” sözlerinin üzerine Beyaz Saray’dan yeşil ışık gelmişti.  Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD’nin Türkiye’nin AB üyeliğine her zaman destek verdiği mesajı verildi. Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin konuyla alakalı, “AB konusunda ısrarcı olmak sadece zaman kaybıdır” açıklamasında bulundu.

 

“AB ile ilişkilerde tam üyelik yerine ikili ilişkiler kurulmalı”

Doğan Bekin yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin AB ilişkilerinde, AB’ye tam üyelik yerine iyi niyetli politikaları çerçevesinde karşılıklı ikili ilişkiler olması gerektiğini savundu.

Doğan Bekin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada, Türkiye’nin AB’ye üyelik konusunda ilkeli ve dürüst olduğunu, AB’ye tam üyelik sürecini canlandırmak istediklerini, Vilnius Zirvesi’nde Avrupa Birliği’nin önde gelen ülkelerinin ve AB liderliğinin Türkiye’nin üyeliğine açık ve güçlü destek mesajı vermelerini istediklerini belirterek Avrupa Birliği ile müzakere sürecini yeniden başlatma niyetini açıkça ortaya koymuş oldu.

Ak Parti’nin geçmişte uyguladığı Batı oryantasyonlu yanlış reçeteli politikalar sonucu ekonomik göstergelerde büyük sorunlar yaşarken, bunun yansıması olarak ortaya çıkan dış borç ve faiz sarmalı karşısında yeniden faiz, vergi ve stopajlarda arttırıma gidilmesi ve AB’ye üyelik konusuna yeniden göz kırpılması malumun ilamından başka bir şey değildir

Yeniden Refah Partisi olarak, AB ile ilişkilerde tam üyelik yerine, eşitler arası bir anlayış ve iyi niyetli politikaları çerçevesinde karşılıklı ikili ilişkiler içerisinde sürdürmeyi çıkarlarımızı açısından kaçınılmaz görüyoruz.”

 

“AB’nin zorlayıcı önerileri Türkiye’nin menfaatine değil”

AB’nin Türkiye’yi bünyesine almak için yerine getirilmesi mümkün olmayan şartları öne sürmesinin önemli bir sorun olduğunu dile getiren Bekin,“AB’nin ilerleme raporlarında ve üyelik sürecinde, Türkiye’ye karşı öne sürdüğü zorlayıcı öneriler, Türkiye’nin egemenliklerini aşındırmaya yönelik ve yerine getirilebilmesi mümkün olmayan ve en önemlisi içeriklerinde Türkiye’nin hak ve menfaatleri açısından ciddi sorunlar barındırırken, hâlâ AB konusunda ısrarcı olmak sadece zaman kaybıdır.” İfadelerini kullandı.

 

“Türk Devletleri Teşkilatı ve D-8 ile işbirliği yönünde kararlı olunmalı”

D-8 ve Türk Devletleri Teşkilatı gibi büyük projeler üzerinde çalışılmasının daha faydalı olacağını öne süren Doğan Bekin şu ifadeleri kullandı:

“Hükümet, tüm zorluklara rağmen Avrupa Birliği konusunda ısrarcı tutumunu sürdürürken, özellikle Türk Devletleri Teşkilatı ve D-8 Teşkilatı bağlamında daha aktif rol oynayarak bu ülkeler arasındaki birliğin sağlanması, ekonomik, ticari, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında iş birliği stratejilerinin geliştirilmesi, karşılıklı yatırım alanlarının belirlenmesi ve faaliyete sokulması, ulaştırma hatlarının geliştirilmesi gibi konularda kararlı adımlar atmalıdır.

Öncelikli olarak D-8 Genel Sekreterliği’nin fiziki şartlarının bir an önce düzeltilmesi ve  ülkemize yaraşır müstakil bir binada faaliyet gösterebilmesinin sağlanması gerekmektedir. Bu konuda ilgili ve etkili yetkilileri bu konuda somut adım atmaya davet ediyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.