Bebek katilinin bir yalanı daha çöktü: Konserdeki sivilleri İsrail katletmiş!

Bebek katilinin bir yalanı daha çöktü: Konserdeki sivilleri İsrail katletmiş!
Yayınlama: 20.11.2023
A+
A-
Gazze’de soykırım yapan işgalci İsrail’in bir yalanı daha çöktü. İsrailli Haaretz Gazetesi, 7 Ekim’deki Hamas operasyonunda, festival alanındaki sivillerin, İsrail helikopterinden açılan ateşle katledildiğini yazdı.
İsrail’de yayın yapan Haaretz gazetesi, İsrailli güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberine göre, 7 Ekim’de festival alanında yapılan sivil katliamını İsrail savaş helikopterinin yaptığını söyledi.
‘Festivalde  364 kişiyi İsrail helikopteri katletmiş’
Haberde yer alan İsrailli güvenlik yetkililerinin değerlendirmesine göre, Gazze Şeridi yakınlarında düzenlenen müzik festivali hakkında Hamas’ın önceden bilgi sahibi olmadığı, olay yerine gelen ve görünüşte oradaki teröristlere ateş açan İsrail ordusuna ait bir savaş helikopterinin de bazı festival katılımcılarını vurduğu belirtildi.  Polise göre festivalde 364 kişi öldürüldü.
Başka İsrail gazetesi de yazmıştı
Bir başka İsrailli Yedioth Ahranoth gazetesi de daha önce İsrail helikopterlerinin festival alanındaki sivillere rastgele ateş açtığını yazmıştı.
Amerikan AP Haber Ajansı’nın görüntüleri de iddiayı destekliyor
Öte yandan ABD’li dünyaca ünlü haber ajansı  AP de yayımladığı görüntülerle iddiayı desteklemişti. Görüntülerde araçlarda ağır hasar olduğu net olarak görülebiliyor. Bu zararın helikopter füzeleri ile verilmiş olduğu, Hamas’ın elinde böyle bir silah olmadığı yorumları yapılmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.