Elektriğe zam geldi! Elektrik ücretleri ne kadar oldu?

Elektriğe zam geldi! Elektrik ücretleri ne kadar oldu?
Yayınlama: 30.09.2023
A+
A-

Ekim ayında yürürlüğe girecek olan yeni elektrik tarifesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen bu tarifeye göre, mesken abonelerinin elektrik fiyatları sabit kalacakken, ticarethane ve sanayi abonelerinin elektrik fiyatları yaklaşık olarak yüzde 20 arttırıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), faaliyet bazlı, nihai ve yeşil tarife tablolarını Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımladı. 1 Ekim’den itibaren geçerli olacak elektrik tarifesi, mesken aboneleri için sabit kalmayı sürdürürken, ticarethane ve sanayi aboneleri için yaklaşık yüzde 20 oranında bir artış getirdi.

Mesken aboneliği için artış yok

İlk kademede yer alan mesken abonelerinin elektrik tarifesinde kilovatsaat başına düşen fiyat 134,1070 kuruş olarak korunurken, yüksek kademede bulunanlar için aynı fiyat olan 199,1154 kuruş değiştirilmedi. İlk kademede sınıflandırılan ticarethane abonelerinin tarifesinde ise elektrik kilovatsaat fiyatı 279,0395 kuruş, yüksek kademede olanlar içinse kilovatsaat başına 370,6589 kuruş olarak güncellendi. Alçak gerilim sanayi abonelerinin elektrik tarifesinde ise kilovatsaat fiyatı 370,1826 kuruş olarak belirlendi. Ayrıca, yeşil tarifede elektrik kilovatsaat fiyatı 312,4942 kuruş olarak belirlendi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.