Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal ettik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal ettik!
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazzelilere yönelik katliamına ilişkin, ”İsrail devleti ile sorunumuz yok ama devlet yerine örgüt gibi hareket edilmesini asla kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

‘Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını koruyan bir mücahit grubudur’ ifadelerini kullanan Erdoğan, Siyonis İsrail’in Gazze’de çoluk çocuk kadın demeden katliam yapmasına “müsaade edemeyiz” dedi.

İSRAİL TARİHİN EN KANLI VAHŞETLERİNDEN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İsrail devletiyle bir sorunumuz yok, ama İsrail’in uyguladığı vahşeti, devlet değil örgüt gibi hareket etme tarzını asla tasvip etmedik, etmeyeceğiz. İsrail, 7 Ekim’den beri Gazze’deki masum insanlara karşı, tarihin en kanlı, en iğrenç, en vahşi saldırılarından birini gerçekleştiriyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ölenlerin neredeyse yarısı çocuklardan, kalan yarısı da onların anneleri ve aile büyüklerinden oluşuyor.

Tek başına bu tablo bile, amacın kendini savunma değil, taammüden insanlık suçu işlemeye yönelik bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Dünyada, sadece çocukları öldürmek için savaş uçaklarıyla gece gündüz şehirleri bombalayan, hastaneleri, ibadethaneleri, okulları, pazar yerlerini, binaları, sokakları ateşe boğan; tanklarıyla, toplarıyla, silahlarıyla bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir devlet ve ordu bulamazsınız.

HAYATIMDA BİR KERE NETANYAHU’NUN ELİNİ SIKTIM

Hayatımda bir kere Netanyahu’nun elini sıktım, Türkevi’nde Amerika’da. İyi niyetimizi suistimal etti. İsrail’e gitme projemiz vardı, iptal ettik. İyi niyetimizi suistimal ettiler. Sadece son çeyrek asırda, tamamı da yalan bahaneler ve kurdukları piyon örgütler üzerinden Irak’ta 2 milyon, Afganistan’da 1 milyon, Suriye’de 1 milyon insanın ölümüne yol açanlar bunlar değil mi? Kendi ülkelerinde mazlum Filistin halkı lehine açıklama yapan üniversite öğrencilerini, akademisyenleri, gazetecileri, sanatçıları, sporcuları, iş insanlarını tehditle, hatta şantajla susturmaya kalkanlar bunlar değil mi?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.