Erbakan’dan iktidara ‘Gazze’ çağrısı: ‘Limanlarımızı, hava sahamızı İsrail’e kapatın’

Erbakan’dan iktidara ‘Gazze’ çağrısı: ‘Limanlarımızı, hava sahamızı İsrail’e kapatın’
Yayınlama: 19.03.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Çorum’da mitinge dönüşen SKM açılışında iktidara seslendi: “Bu ayıptan vazgeçin. İsrail ile ticareti kesin. İhracatı durdurun. Limanlarımızı, hava sahamızı İsrail’e kapatın”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan,  Çorum’da partisi tarafından düzenlenen ve mitinge dönüşen SKM açılışında konuştu.

‘Biz mutabakat metnini spor olsun diye yazmadık’

Erbakan, “Bu yanlış yoldan dönün ve borç, vergi, zam ekonomisini bırakın. Önce millet anlayışıyla milli görüşün ekonomik tedbirlerini uygulayın. Biz mutabakat metnini bunun için yazdık. ‘Spor olsun’ diye yazmadık. Denk bütçe yapın, kamuda israfı önleyin, imtiyazlı holdinglere kaynak aktaran hortumları kesin” dedi.

Konuşmasını emekli maaşlarına değinerek sürdüren Erbakan,  “Tabii bunları yapmadılar, aynı tas aynı hamam borç, vergi, zam ekonomisine devam ettiler. Emekliye gelince ‘imkanım yok’ dediler. Emeklinin maaşını 17 bin liraya çıkarabilmek için ne kadar para lazımmış; 1.4 trilyon lira. Yeniden Refah Partisi olarak biz ne diyoruz kaç günden beri. Bu sene faize vereceğiniz para 1.25 trilyon lira, 10 milyon asgari ücretlinin bir senelik maaşını götürüp faize verecekler. İşte faiz canavarı bu, 1.25 trilyon lira. Peki, emekliye ne lazım, 1. 4 trilyon lira nerdeyse aynı meblağ. Demek ki neymiş, siz bu parayı faiz canavarından kurtarabilseydiniz, emeklinin maaşını 17 bin liraya çıkartabilirdiniz. Niye kurtaramadın, çünkü denk bütçe yapmadığınız için. Bizim mutabakat metnimizi uygulamadığınız için. Şimdi böyle olunca da paralar canavarlara gidiyor. Hal böyle olunca da emekliye, çiftçiye, işçiye para kalmıyor.”

‘Limanlarımızı, hava sahamızı İsrail’e kapatın’

Genel Başkan Erbakan, Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişkiler sonlandırılması çağrısında bulunarak; “Buradan yetkililere, ilgililere sesleniyoruz. Bu ayıptan vazgeçin. İsrail ile ticareti kesin. İhracatı durdurun. Limanlarımızı, hava sahamızı İsrail’e kapatın. Tel Aviv’deki büyükelçimizi geri çağırın. Halen çağıramadınız. İsrail kendi büyükelçisini çağırdı. Biz İsrail’deki büyükelçimizi çağıramadık. Malatya’da İsrail’i korumak için kurulan Kürecik üssünü kapatın. Şu zulme açıktan resmen ve fiilen destek olan Amerika’nın incirlik üssünü kapatın” diye konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.