Eski CHP’li isimden bomba iddia! İYİ Parti İstanbul adayı çok şaşırtacak

Eski CHP’li isimden bomba iddia! İYİ Parti İstanbul adayı çok şaşırtacak
Yayınlama: 23.09.2023
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Ümit Özlale’yi açıklayan Akşener’in İstanbul adayı hakkında bomba bir iddia ortaya atıldı.

Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerden hezimetle ayrılan 8’li koalisyon resmi olarak dağıldı. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını açıkladı.  İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçimlerde büyük bir yenilgi yaşadı ve partisindeki oy kaybı nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Akşener, liderliğini korumak için bir dizi hamle yaparak parti içi sorunları çözmeye çalıştı. Son olarak, katıldığı bir canlı yayında “Partimiz kuruluş amaçlarına dönüş yapıyor” açıklamasını yaparak, milliyetçi seçmenlere ve parti tabanına mesaj gönderdi.

Mansur ve Ekrem için kapılar kapandı

Meral Akşener’in, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın karşısına rakip bir aday gösterip göstermeyeceği kamuoyu tarafından merak ediliyor. Akşener, İstanbul ve Ankara için aday çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, “Çok şaşıracaksınız” şeklinde bir çıkış yaptı.

Bu açıklamanın ardından, CHP’li eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen de Meral Akşener’in sözlerini yorumlamış ve CHP Genel Merkezi’nde heyecan yaratabilecek bir iddia ortaya attı.

CHP’li isim öyle bir aday ortaya attı ki…

Mehmet Sevigen, Meral Akşener’in “Çok şaşıracaksınız” açıklamasının ardından İstanbul için göstereceği adayın Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce olabileceği iddiasını dile getirdi. Sevigen, bu iddiayı şu sözlerle açıkladı: “Abartmıyorum. Şu an aklıma geldi ama inşallah olmaz. Meral Hanım böyle iki ileri davranıyorsa çok üzülürüm. Son dönem Muharrem Bey’le görüştüler dimi. Bir görüşme yaptılar. İstanbul’da ittifak yapalım diyorlar. İYİ Parti ile Memleket Partisi İstanbul’da ittifak yapacaklarsa ve Meral Hanım ‘çok şaşıracaksınız’ diyorsa bana göre İstanbul için tek şaşırtacak isim Muharrem İnce’dir. Çok çarpıcı olur.” İfadelerini kullandı.

İki hafta önce toplantı gerçekleştirmişlerdi

Muharrem İnce ve Meral Akşener, 2 hafta önce İyi Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak Muharrem İnce, katıldığı bir televizyon programında bu görüşmeye dair bazı açıklamalarda bulundu ve “Ortak bir yanımız var” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.