Fatih Erbakan’dan çok sert ‘Siverek’ açıklaması: ‘Millet iradesine vurulacak darbe niteliğindedir’

Fatih Erbakan’dan çok sert ‘Siverek’ açıklaması: ‘Millet iradesine vurulacak darbe niteliğindedir’
Yayınlama: 02.04.2024
A+
A-

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yerel seçimde yaşanan usulsüzlük iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Hukuku çiğneyip milletin iradesini yok sayarak netice almaya çalışmak millet iradesine vurulacak bir darbe niteliğindedir.” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, sosyal medya hesaplarından Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde usulsüz oy kullanımı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

‘Usulsüz oy kullanımına ilişkin dair somut kanıtlar elimize ulaştı’

Siverek ilçesinde 31 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerde usulsüz oy kullanımı iddialarına dair somut kanıtların dün itibariyle ellerine ulaştığını belirten Erbakan, “İddiaların ardından hukuk ekibimiz, konuyu yakından takip etmeye başlamıştır.” dedi.

‘Milletimizin her bir emanet oyunun sonuna kadar takipçisi olacağız’

Erbakan’ın açıklaması şöyle;

“Bilinmesini isteriz ki; Türkiye bir hukuk devletidir.

Hukuku çiğneyip milletin iradesini yok sayarak netice almaya çalışmak millet iradesine vurulacak bir darbe niteliğindedir.

Yeniden Refah Partisi olarak, kamu görevlilerinin üzerinde oluşturulan iktidar baskısını kaygıyla izliyoruz.

Somut kanıtlar kamuoyunun malumu olup Yüksek Seçim Kurulu’nu ve Cumhuriyet Savcılarımızı buradan bir kez daha görevlerini tarafsızlık ilkesine göre yerine getirmeye çağırıyoruz.

Milletimizin bize emanet ettiği her bir oyun sonuna kadar takipçisi olacağımızı tekraren beyan ediyoruz.

Adaletin tecellisi ve bağımsız yargının görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi adına başta iktidar mensupları olmak üzere tüm ilgili bürokrat ve memurları sorumluluk bilinci çerçevesinde hareket etmeye davet ediyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.