İran’dan Fransa’ya siyasi nota gibi uyarı!

İran’dan Fransa’ya siyasi nota gibi uyarı!
Yayınlama: 02.09.2023
A+
A-

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan , Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u sert bir şekilde uyararak diğer ülkelerin içişlerine müdahale etmemesini ve kendi ülkesi ile ilgilenmesini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Beyrut’ta gerçekleştirdiği iki günlük ziyaret sonrası İran Büyükelçiliği’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suudi Arabistan’ın Lübnan’ın içişlerine karışmasını tasvip etmediklerini belirten Abdullahiyan; “Lübnan’ın içişlerinin çözümü  yine Lübnan’ın kendi içerisinde saklıdır” dedi. Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Hüseyin Emir, bölge ülkelerinin sorunların çözümü için kendilerine başvurduklarını ifade etti.

Fransa’ya sert tepki

Konuşmasında  Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “Lübnan’daki cumhurbaşkanlığı seçimindeki krize müdahalesini eleştiren

Abdullahiyan, “Macron’a, başka ülkelerin meselelerine müdahale etmek yerine kendi ülkesinin durumuna odaklanması tavsiyesinde bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

ABD’nin bölgedeki silah nakliyelerine değinen Abdullahiyan, bölgedeki faaliyetlerin ticari ve dostluk ilişkileri çerçevesinde kalması gerektiğini savundu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.