İsveç’in NATO üyeliği komisyondan geçti! Yeniden Refah ret oyu verecek

İsveç’in NATO üyeliği komisyondan geçti! Yeniden Refah ret oyu verecek
Yayınlama: 27.12.2023
A+
A-
FETÖ ve PKK terörüne destek veren İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Dışişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. Yeniden Refah Partisi İsveç’in üyeliği teklifine daha önce ret oyu vereceğini açıklamıştı.
Kuzey Atlantik Antlaşması’na İsveç’in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonu’nda AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarıyla kabul edildi.  İYİ Parti hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.
16 Ocak’tan sonra Meclis Genel Kurulu’na gelecek

Komisyon aşamasının tamamlanmasının ardından gözler artık Genel Kurul’da olacak. İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin teklifin Genel Kurul’da ne zaman ele alınacağına dair bir takvim yok. Torba Yasa Teklifi görüşmelerinin ardından Genel Kurul, 16 Ocak 2024’e kadar tatile girecek. Bu tarihten sonra ele alınması beklenen teklifin Genel Kurul’da kabul edilmesi için salt çoğunluk gerekiyor.

Yeniden Refah Partisi teklife hayır diyeceğini açıkladı

Dün MYK toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, terör destekçisi İsveç’in NATO’da yeri olmadığını belirterek Genel Kurul’a gelmesi halinde red oyu vereceklerini şu sözlerle açıklamıştı:

“Biz TBMM’de İsveç’in üyeliğine ret oyu vereceğimizi şimdiden ifade ediyoruz. PKK ve Fetö’nün sığınağı, terör örgütlerinin para kaynağı olan, Kuran-ı Kerim yakanların ana kucağı İsveç’in bir savunma birlikteliği olan NATO’da yeri yoktur”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.