İYİ Parti İzmir Belediyesi için adayını açıkladı

İYİ Parti İzmir Belediyesi için adayını açıkladı
Yayınlama: 20.09.2023
A+
A-

Meral Akşener, İzmir’de düzenlenen bir etkinlik sırasında, Ümit Özlale’nin partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu duyurdu.

Genel seçimlerde mağlup olan muhalefet partileri arasında bir gerginlik yaşanıyor.

Muhalefet ittifakının sona ermesiyle birlikte, taraflar arasında karşılıklı suçlamalar artmış durumda.

CHP, İyi Parti’yi yetersiz çalışmakla ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını zayıflatmaya çalışmakla suçlamaktadır.

Öte yandan, İyi Parti ise aday seçimi sürecinde kendilerine dayatmalar yapıldığını ve seçimlerin kaybının sorumlusunun Kılıçdaroğlu olduğunu dile getiriyor.

Meral Akşener adayını açıkladı

Bu gelişmelerin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılacaklarını açıkladı. İlk olarak İzmir’i işaret eden Akşener’in bu sözleri, partiler arasındaki pazarlıkların sona erdiği ve her parti için kendi yolunu seçeceği şeklinde yorumlandı.

Akşener, bu çerçevede İzmir için İyi Partili Ümit Özlale’yi Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak belirledi. Akşener, ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Ümit Özlale kardeşimin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını ve inşallah belediye başkanı olacağını ilan ediyorum.” dedi.

Ayrıca, Akşener İstanbul ve Ankara için de çalışmalar yaptıklarını ve muhalefetin bu büyükşehirleri kaybetmesine neden oldukları eleştirilerine karşı hazır olduklarını ifade etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.