Bakan Koca son noktayı koydu: Asla aşı veya kapanma olmayacak!

Bakan Koca son noktayı koydu: Asla aşı veya kapanma olmayacak!
Yayınlama: 02.10.2023
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplumda yayılan endişelerle ilgili bir açıklama yaparak, “Toplu bir aşı kampanyası veya kapanma gibi tedbirler kesinlikle gündemde değil” dedi.

Kovid-19’un yeni varyantı Eris nedeniyle vaka sayılarının artmasıyla birlikte kapanma endişeleri gündeme gelmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu haklı endişeleri ele alarak, konuya açıklık getirdi. Sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Bakan Koca, toplu aşı kampanyaları veya kapanma benzeri tedbirlerin kesinlikle gündemlerinde olmadığını vurguladı. Ayrıca, Bakan Koca, Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun ölümüyle ilgili spekülasyonlara da tepki gösterdi.

Halkımız rahat olsun”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, Covid-19 ile mücadelede alınan radikal tedbirlerden aşı uygulamalarına kadar, halkın sağlığını korumak için gereken her şeyi milletçe uyum içinde gerçekleştirdiklerini belirtti. Şu anda gündemde olan küresel ve yerel propagandanın, insanların haklı endişesinden kaynaklandığını ve boyun eğme çabalarının bir yansıması olduğunu ifade etti. Ancak, Türkiye olarak böyle bir şeye boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

“Kapanma veya aşı kesinlikle olmayacak”

Bakan Koca, toplu aşı kampanyaları veya kapanma benzeri tedbirlerin kesinlikle uygulanmayacağını belirtti. Covid-19’un artık grip gibi yönetileceğini ve 85 milyon vatandaşın bu konuda endişe etmemesi gerektiğini dile getirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.