İYİ Parti CHP’nin yerel seçimde işbirliği teklifini reddetti

İYİ Parti CHP’nin yerel seçimde işbirliği teklifini reddetti
Yayınlama: 06.12.2023
A+
A-
İYİ Parti’den yerel seçimler için işbirliği teklifi yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e kötü haber geldi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu yerel seçimlere oy çokluğu ile hür ve müstakil girme kararı aldı.
Dün toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nda (GİK) CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği teklifini 14 ‘evet’ oyuna karşılık 35 ‘hayır’ oyu ve oy çokluğuyla reddetti. 
‘Partimiz seçime hür ve müstakil girme kararı aldı’
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada kararın oy çokluğuyla alındığını vurgulayarak,  “CHP Genel Başkanı sayın Özgür Özel mahalli idareler seçimlerinde işbirliği yapma konusunda tekliflerini iletmişlerdi. Sayın Akşener de GİK’in değerlendirmelerine getireceğini söylemişti. Bu birkaç günlük süreçte genel başkanımız geniş katılımlı değerlendirme yapmak amacıyla yetkili kurullarımızla istişarelerde bulunarak bu görüşmelerden elde ettiği tespit ve görüşleri Genel İdare Kurulumuza aktarma fırsatı bulmuştur. GİK üyelerimiz görüşlerini açıklıkla ortaya koymuş ve ardından oylamaya geçilmiştir. Yapılan oylama neticesinde Genel İrade Kurulumuz, 2024 yerel seçimlere İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.