Milli Görüş çınarlarından Lütfi Doğan Hoca Hakka yürüdü

Milli Görüş çınarlarından Lütfi Doğan Hoca Hakka yürüdü
Yayınlama: 04.12.2023
A+
A-

Eski Diyanet İşleri Başkanı Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın dava arkadaşlarından olan ilim ve siyaset adamı Lütfi Doğan, bugün sabah saatlerinde 93 yaşında vefat etti. Doğan’ın cenaze namazının bugün ikindi namazına müteakip Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde kılınacağı bildirildi.

Merhum Lütfi Doğan Hoca’nın kurucusu olduğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yaptığı İSİLAY Vakfı’ndan yapılan açıklamada,

“Eski Diyanet İşleri Başkanımız ve İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfımız (İSİLAY) Mütevelli Heyeti Başkanı LÜTFİ DOĞAN Hocamız Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Başımız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Mekânı Cennet makamı àli olsun. Cenaze namazı ve taziye ile ilgili bilgiler bilahare duyurulacaktır.

Doğan, kurucusu olduğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini yürüttüğü İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfında (İSİLAY), talebelerin dini ilimler yolunda yetişmesinde öncü olmanın yanı sıra hadis ve tefsir dersleri vermişti.

Erbakan Hocamızın yol arkadaşı, Diyanet İşleri eski Başkanı, Milli Selamet Partisi Erzurum eski Senatörü, Refah Partisi Gümüşhane Milletvekili ve ülkemizin manevi mimarlarından Lütfi Doğan Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet, makamı alî olsun…” denildi.

Fatih Erbakan’dan taziye mesajı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Milli Görüş çınarlarından Lütfi Doğan Hoca’nın vefatıyla ilgili sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı:

“Erbakan Hocamızın yol arkadaşı, Diyanet İşleri eski Başkanı, Milli Selamet Partisi Erzurum eski Senatörü, Refah Partisi Gümüşhane Milletvekili ve ülkemizin manevi mimarlarından Lütfi Doğan Hocamıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet, makamı alî olsun..”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.