Prof. Boztosun’dan sıcak hava uyarısı!

Prof. Boztosun’dan sıcak hava uyarısı!
Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-

Türkiye’yi etkisi altına alan çöl sıcakları şiddetini arttırarak devam ederken, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun’dan önemli uyarılar geldi.

Özellikle kronik rahatsızlığı olanların 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkmamasını öneren Prof. Boztosun, “Sıcakların yoğun olduğu dönemde bütün vatandaşları uyarmamız gerekiyor. Özellikle de ileri yaştakiler ve çocukları ve bunun dışında kalp ve damar hastalığı olanlar, şeker ve akciğer hastalığı olanlar. Bu dönemde yoğun sıcaklık ve yoğun nem olması nedeniyle zaten insanlarımız zor nefes alıyor. Hastalarımızın da bu dönemde daha çok dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

‘Suyun yerini hiçbir sıvı tutmuyor’

“Çıkmak zorunda kalırsanız da o süreyi kısa tutun.” diyen Prof. Boztosun, uyarılarına şöyle devam etti:

Mecbur kaldığınız dönemde dışarıdaki işinizi bir an önce halledip daha serin ve rahat edeceğiniz ortamda kalın ve kıyafetleri giyerken çok rahat kıyafetler giyin, dar kıyafetler sizin yeterince hava almanızı engelliyor. Sıvı dediğimiz zaman suyu oldukça vurguluyoruz. Çünkü kahve gibi içecekler sıvı kaybımızı artırıyor. Dolayısıyla suyun yerini hiçbir şey tutmuyor, su alımına dikkat edin. Sindirimi kolay sebze, meyve türü zeytinyağlı yemekleri tavsiye ediyoruz. Ağır gıdalardan böyle baharatlı kebap türü şeylerden kaçınmalarını, zorundalarsa da az miktarda tüketmelerini tavsiye ediyoruz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.