Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye’de de görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Türkiye’de de görüldü
Yayınlama: 15.09.2023
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda endişe verici bir gelişmeyi duyurdu: Eris varyantı, 9 kişide tespit edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, COVID-19’un Eris varyantının ülke genelinde 9 kişide tespit edildiğini duyurarak, bu gelişmenin endişe yaratmayacak bir durum olduğunu vurguladı.

“Şu an için endişe kaynağı olacak bir durum söz konusu değil.”

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eris varyantının yurt dışından gelen temaslı kişiler arasında ortaya çıktığını belirterek, şunları ifade etti:

“Şu an için endişe kaynağı olacak bir durum söz konusu değil. Eris varyantının virülansı yani hasta etme gücü düşük. Referans Laboratuvarımızın incelemesinde 9 kişide tespit edildi, kişiler aynı ilde yaşıyorlar ve yurt dışından temaslılar. Biz mevcut tedbirlere ve günlük yaşantımıza devam edeceğiz. Bu durum, dünya genelinde birçok ülkede yaygınlaştı ve ülkemizde de ortaya çıkması beklenen bir gelişme idi. Önceliğimiz, büyüklerimizi ve kronik hastalarımızı korumak olacak.”

Uzmanlar, Eris varyantında en sık görülen şikâyetin, COVID-19’un ilk dönemlerinde de rastlanan tat ve koku kaybı olduğunu belirtiyor.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.