Yeniden Refah’ın ittifak kararı belli oldu! İşte açıklanacağı tarih…

Yeniden Refah’ın ittifak kararı belli oldu! İşte açıklanacağı tarih…
Yayınlama: 30.01.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Heyetler arasındaki ittifak görüşmeler tamamlandı. Bundan sonrası için ittifak görüşmeleri ya da heyetler arasında yeni bir buluşma, yeni bir görüşme yapmaya doğrusu gerek kalmadı. Biz ittifak sürecinin daha fazla uzaması düşüncesinde değiliz. 31 Mart yerel seçimlerine yönelik ittifak arayışlarına ilişkin Yeniden Refah Partisi’nin görüş ve yaklaşımı Genel Başkanımız sayın Fatih Erbakan tarafından cuma günü saat 14.30’da İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacaktır” dedi.

 

Yeniden Refah Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin haftalık olağan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası basın açıklamasında bulundu.

‘İttifak kararını cuma günü Genel Başkan Erbakan açıklayacak’

Kılıç, AK Parti ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya, “ İttifak görüşmeleri heyetler arasında yapıldı. Bundan sonrası için heyetler arası bir görüşme yapmaya gerek kalmadı. Biz ittifak sürecinin daha fazla uzaması düşüncesinde değiliz. Bu konuda partimiz MYK’da değerlendirmesini yapmıştır. Genel Başkanımız gerekli gördüğü diğer istişareleri yapıp nihai kararını verecektir. Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin ittifak kararını Cuma günü saat 14.30’da İstanbul’da düzenleyeceği bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacaktır. Alınacak kararın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

‘Yeniden Refah Partisi Seçim Beyannamesi 10 Şubat’ta açıklanacak’

Suat Kılıç’ın gündem ilişkin diğer açıklamaları şöyle;

Yeniden Refah Partisi olarak 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine ilişkin beyannamemiz 10 Şubat 2024 Cumartesi günü Ankara’da kamuoyuna açıklayacağız. Beyannamemizde yeni başlıklar göreceksiniz. 20 yıldır belediyeleri yönetenlerin vaatleri bir yana, belediyeleri bugünden itibaren yönetmeye talip olanların vaatleri bir yana yeniden refah partisi yerel seçim beyannamesinde çocuklar için, gençler için, kadınlar için, yaşlılar için, engelliler için, çalışanlar için çalışmayanlar için diploma sahibi olup çalışma imkanı. Bulamayanlar için hasılı tüm sosyal statüler için yeni bir hayat. Fiyat yeni bir dünya güvenli ve huzurlu bir gelecek vaadi var.

‘Gazze’de yaşananın bir soykırım olduğu tescillenmiştir’

Gazze’de sistematik İsrail soykırımı bütün hızıyla devam ediyor. Ölüm, açlık, çaresizlik, mevsim koşullarıyla da birleşerek Gazze sokaklarında adeta kol geziyor. Ölümler kadar başta Türkiye’miz olmak üzere İslam dünyasının somut bir adımla neticelenmeyen ilgisizliği de maalesef can yakmaya devam ediyor. Bu süreçte Uluslararası Adalet Divanı’nın Gazze’de devam eden yüzyılın en büyük soykırımı hakkında vermiş olduğu ihtiyati tedbir kararını rahatlatıcı yüreklere su serpişi bir karar olarak görüyoruz. Uluslararası adalet divanının vermiş olduğu bu karar Güney Afrika Cumhuriyeti’nin girişimi üzerine alınmış olan bir karardır. Bu anlamda Güney Afrika Cumhuriyeti’ni ve yöneticilerini tebrik ediyoruz. Gazze’deki bu soykırıma dünyanın yeniden alaka göstermesini ve kanayan vicdanların görmezlikten gelinmemesini bekliyoruz. Uluslararası Adalet Divanı’nın ihtiyati tedbir kararından sonra devam edecek olan yargılama sürecini de sabırsızlıkla bekliyoruz. Katil İsrail yönetimi sanık sandalyesine oturmuş bulunmaktadır. İsrail’in soykırımı Uluslararası Adalet Divanı kaydına geçmiş bulunmaktadır. Gazze’de yaşananın bir soykırım olduğu tescillenmiştir. Bundan sonra beklenen yargı kararıdır!

‘En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine çekilmelidir.’

SSK ve bağ kur emeklilerinin maaş artış oranlarındaki adaletsizliğe dikkat çektik ısrar ettik. Nihayet bu adaletsizliğin giderilmesine yönelik düzenleme yapıldı. Zar zor da olsa taksit taksit de olsa emekli maaşlarının artış oranlarında. Denge adalet sağlandı. Ancak En düşük emekli aylığı hâlâ 10 bin TL düzeyinde. Bu aylıkla geçinebilmek mümkün değil. Yeniden Refah Partisi olarak hep söylediğimizi bir kere daha tekrar ediyorum; ‘En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine çekilmelidir.’ En düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine çekildiği takdirde açlık sınırının altındaki. idare etme durumu dengelenmiş olacaktır. Türk işin ocak ayı verilerine göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 15.048 liraya yükselmiş bulunmakta. Asgari ücret 17.000 TL 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 15.048 TL ve en düşük emekli aylığı 10.300 TL emeklilerimizin. Açlık sınırının altında bir yaşama mahkum edilmemesi lazımdır. Düzenli bir şekilde neredeyse her gece yapılır hale gelen akaryakıt zamları, ulaşım giderlerine, ulaşım giderleri de gıda enflasyonu üzerindeki baskıyı günden güne artırmaktadır. Bu arada en düşük emekli aylığıyla. Açlık sınırı arasında 5.000 liralık bir açık oluşmuş bulunmaktadır. Bu açığı kapatmak ekonomi yönetiminin görevidir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.