Arda Güler Türkiye’ye dönüyor iddiasına cevap geldi!

Arda Güler Türkiye’ye dönüyor iddiasına cevap geldi!
Yayınlama: 05.02.2024
A+
A-

“Son dakika haberleri: Herkes bu haberi konuşacak! Türkiye’ye geri dönüyor: Transferi duyurdular…”

Sabah Gazetesi’nin internet sitesi iddiayı böyle verdi.

Arda Güler Türkiye’ye gelecek mi?

Arda Güler’in Türkiye’ye geri dönmeyi düşünmediğini belirten yakınları, Milli futbolcunun yıldızının İspanya’da da parlayacağını söylüyorlar.

ANCELOTTİ ARDA GÜLER’İ KENARA ÇEKTİ!

Carlo Ancelotti’nin, Arda Güler ile özel bir görüşme gerçekleştirdi. İtalyan hoca, genç yıldızı kenara çekti ve Arda’dan, sonraki maçlarda daha iyi bir performans göstermesini rica etti.

ARDA GÜLER KİMDİR?

ARDA GÜLER KİMDİR?

Arda Güler, 25 Şubat 2005 Ankara, Altındağ’da doğdu. Babası Ümit Güler, annesi Serap Güler’dir. 9 yaşında şehrinin takımı olan Gençlerbirliği altyapısında futbola başladı. Gençlerbirliği Futbol Okulu’nda henüz 13 yaşındayken yetenekleriyle ön plana çıkan Arda, burada birçok lig maçında top toplayıcılık yaptı ve “ikibuçukluk” lakabını aldı. Arda, ilk kez Osmanlıspor-Gençlerbirliği U14 maçında başka bir futbolcuyu izlemek için tribünde yer alan Serhat Pekmezci tarafından fark edildi. Bu maçtan sonra Pekmezci, Fenerbahçe sportif direktörü Damien Comolli ve Başkan Ali Koç’a Arda’nın görüntülerinden oluşan bir DVD iletti. Başkan Ali Koç Gençlerbirliği SK başkanı Murat Cavcav ile temas kurdu ve transferin son günü 20 Şubat 2019’da 150 bin liralık bir bonservis ücreti ve bir miktar sonraki satış payıyla Arda Güler Fenerbahçe’ye transfer oldu. Kısa süre sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı ve kulübün genç takımında oynamaya başladı.

2014-2019 yılları arasında Gençlerbirliği’nin birçok altyapı kategorilerinde forma giydi. 20 Şubat 2019 tarihinde 150.000 TL (28.000 Euro) karşılığında Fenerbahçe’nin altyapı takımına transfer oldu.

13 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe ile 2.5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Fenerbahçe formasıyla, U19 Süper Ligi’nde 19 maça çıktı 7 gol, 4 asist ile takımına katkı sağladı. Fenerbahçe, U19 Süper Ligi’ni 6. sırada tamamlayarak play-off oynama şansı yakaladı. Arda Güler, Medipol Başakşehir U19 takımıyla oynanan maçta 3 gol, 1 asist yaptı. Maç 6-0’lık Fenerbahçe galibiyeti ile sonuçlandı. Kasımpaşa U19 takımıyla oynanan üçüncülük maçında ise 1 gol, 2 asist ile takımına katkı sağladı. Fenerbahçe 5-1’lik skorla ligi üçüncü olarak tamamladı. Arda Güler turnuvada play-off gol kralı unvanına erişti.

Arda, Fenerbahçe forması altında ilk maçına 19 Ağustos 2021 tarihinde daha 16 yaş 174 günlükken UEFA Avrupa Ligi play-off turunda HJK Helsinki karşısında çıktı. Bu maçtan 3 gün sonra Vitor Pereira, 22 Ağustos 2021 tarihinde Antalyaspor maçında Arda’ya forma şansı verdi. 16 yaş 177 günlükken ilk lig maçına çıkan Arda, Fenerbahçe formasıyla ilk asistini 89. dakikada Miha Zajc’a yaptı ve Fenerbahçe maçı 2-0 kazandı.

8 Ağustos 2022 tarihinde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Teknik Direktör Jorge Jesus tarafından yapılan törende 10 numaralı formayı aldı.

Güler, Fenerbahçe takımıyla 2022-23 sezonunda Türkiye Kupasında şampiyon oldu. 12 Haziran 2023’te 61.kez düzenlenen kupa finalinde Başakşehir’i Gürsel Aksel Stadyumunda 2-0 mağlup eden Fenerbahçe tarihinin 7. kupa şampiyonluğunu kazandı. Arda bu maçta 1 asistle karşılaşmanın en iyi oyuncusu seçildi ve ödülünü aldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.